Router SIP Instellingen - Draytek

Mochten er problemen zijn met de HIP-dienst i.c.m. een Draytek 2500 dan is de oplossing hoogstwaarschijnlijk het uitzetten van de interne SIP ALG (Application Level Gateway). Deze ALG past de SIP pakketten dusdanig aan dat hierdoor problemen ontstaan om met ons platform te verbinding. Deze SIP ALG is middels de commandline van de Draytek uit te zetten.

Zet een telnet sessie op naar de Draytek en geef daarin het volgende commando:

'sys sip_alg 0'

Hiermee moeten eventuele problemen opgelost zijn.