Router SIP Instellingen - Thomson SpeedTouch

Om de HIP service te kunnen gebruiken met een Thomson SpeedTouch routers moet de interne VoIPclient van de router uitgeschakeld worden.

SIP unbind procedure bij SpeedTouch ADSL routers

SpeedTouch 716 of 780
Bij de SpeedTouch 716 of 780 kun je het best de firmware van het modem upgraden (Windows, Mac). De onderstaande "SIP unbind" procedure voor andere SpeedTouch modems is dan niet meer nodig.

SpeedTouch 510, 546, 570 of 580
Wanneer je in het bezit bent van een Speedtouch 510, 546, 570 of 580 is in het modem standaard een applicatie gebonden aan de poort waar VoIP gebruik van maakt. Deze applicatie moet in het modem dus ontbonden worden, zodat de poort gebruikt kan worden voor VoIP. De "SIP unbind" procedure legt uit hoe.

Dit kun je als volgt doen:
Windows:
Klik 'Start', en klik 'Uitvoeren'. Type 'cmd' en klik dan op ok.
(Bij Windows 95 en 98 typ je in plaats van "cmd" "command")

Mac OS X:
Ga naar het programma Terminal (deze kun je vinden in de map hulpprogramma's, die weer in de map programma's
staat).

In beide gevallen krijg je een scherm waar je het volgende instructies invult. Na iedere regel moet je op de enter toets drukken (let op: onderstaande commando's zijn hoofdlettergevoelig). De gebruikersnaam is standaard ‘Administrator’, en het wachtwoord is standaard leeg (direct op enter drukken als er om wordt gevraagd).

Alle SpeedTouch modems (m.u.v. SpeedTouch Home en USB330) met nieuwere firmware (5.3 en hoger):
telnet 10.0.0.138
Username: uw gebruikersnaam van het modem
Password: uw wachtwoord van het modem
connection unbind application = SIP port = 5060
saveall
system reboot

Alle SpeedTouch modems (m.u.v. SpeedTouch Home en USB330) met oudere firmware (5.2 en lager):
telnet 10.0.0.138
Username: gebruikersnaam van het modem
Password: wachtwoord van het modem
nat unbind application = SIP port = 5060 port_end = 5060
config save
system reboot

Het modem zal hierna herstarten en de VoIP dienst is te gebruiken.